Junioritoiminta

 

Jyväskylän Agility Team ry käynnisti junioritoiminnan kesällä 2003. JATin junioreiden omat agilityryhmät on tarkoitettu lapsille ja nuorille agilityharrastajille, jotka ovat iältään 8-18-vuotiaita. Koiran on oltava vähintään 12 kk ikäinen. Ohjaajan on oltava JATin jäsen sekä hänellä on oltava voimassa oleva agilitylisenssi.

Junioriryhmiä on kolme: Alkeet, jatkot ja kilpailevat. Ryhmien sisällä koirakot voidaan jakaa pienryhmiin kokoluokan ja taitotason mukaan.

Junioriryhmät eivät varsinaisesti eroa muista seuramme koulutuksista; samoja agilitytaitoja hiotaan myös junioreiden kanssa. Normaalin agilityharjoittelun ohessa järjestetään tottelevaisuuskoulutusta sekä motivointi- ja kontaktiharjoituksia.

Junioriryhmissä harjoittelevilla on poissaolojen ilmoitusvelvollisuus. Ilmoittamalla poissaolosi pidät osaltasi huolta siitä, että seura voi tarjota laadukasta koulutusta jatkossakin. Poissaolot voit ilmoittaa edellisissä harjoituksissa, tai mahdollisimman ajoissa joko sähköpostitse tai tekstiviestillä kouluttajallesi.

 

Juniorijäseneksi liittyminen

 
  • Ohjeet löytyvät jäsenyys-sivulta  
  • Lisenssin hankitaan lisätietoja Suomen Agilityliiton sivuilta

 

Ensimmäinen harjoituskerta juniorien alkeisryhmässä

 

Ensimmäisellä harjoituskerralla ota mukaasi koirasi rekisteripaperit ja rokotustodistus. Rekisteripapereista tarkistetaan koiran ikä, koiran on oltava vähintään 12kk ikäinen. Koiran tulee olla rokotettu Suomen Kennelliiton ohjeiden mukaisesti ja rokotusten tulee olla voimassa.

 

Varusteet koulutuksiin: 

  • Koiralle tavallinen panta tai valjaat, sekä tavallinen hihna. Kuristava panta tai flexitalutin eivät sovellu agilityn harjoitteluun.
  • Vesikuppi ja vettä
  • Pieniä, koiran mielestä herkullisia makupaloja, esim.makkaraa, lihapullaa
  • Pallo, vinkulelu, repimislelu tms. josta koira pitää
  • Ohjaajalle: reippaaseen liikkumiseen soveltuvat jalkineet ja vaatteet, joiden likaantumista ei tarvitse pelätä.